دوره 1، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahmasebi A, Sharifi L, Askari Bezayeh F. An analysis on the organizational cooperation network of tourism service offices in Rasht city. Geography and Tourism Planning 2024; 1 (1)
URL: http://gtp.khu.ac.ir/article-1-23-fa.html
طهماسبی اصغر، شریفی لیلا، عسکری بزایه فاطمه. تحلیلی بر شبکه همکاری سازمانی دفاتر خدمات گردشگری، مورد مطالعه شهر رشت. جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری. 1403; 1 (1)

URL: http://gtp.khu.ac.ir/article-1-23-fa.html


1- گروه جغرافیای و برنامه ریزی روستایی دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی ، asghar@khu.ac.ir
2- دانشگاه خوارزمی
3- مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی رشت
چکیده:   (288 مشاهده)
دفاتر خدمات گردشگری ازجمله کنش گران کلیدی صنعت گردشگری محسوب می‌شوند که نقش بسیار مهمی در ایجاد بازار و رقابت‌پذیری مقاصد گردشگری بر عهده‌ دارند. با این‌وجود، همکاری سازمانی و مشارکت بین دفاتر خدمات گردشگری در مطالعات پیشین کمتر موردتوجه و بررسی قرارگرفته است. ازاین‌رو هدف تحقیق حاضر تحلیل شبکه همکاری سازمانی و مشارکت دفاتر خدمات گردشگری بر مبنای زمینه کاری و نوع مجوزهای این دفاتر است. بدین منظور داده‌های موردنیاز با استفاده از ابزار پرسشنامه و مصاحبه با مسئولین ۴۰ دفتر خدمات گردشگری شهر رشت جمع‌آوری و در قالب ماتریس مشارکت و همکاری تنظیم گردید. داده‌های مذکور سپس با بهره‌گیری از روش تحلیل شبکه‌های اجتماعی و شاخص‌های مرکزیت درجه ورودی، مرکزیت درجه خروجی و مرکزیت بینابین در نرم‌افزار Ucinet مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌های تحقیق گویای این است که دفاتر باسابقه و کهنه‌کار (دارای مجوز الف، ب و پ) تمایل کمتری برای مشارکت و همکاری با سایر اعضای شبکه نشان داده و در مقابل، دفاتر جوان (دارای مجوز الف و ب و یا مجوز ب و پ) نقش فعال‌تری در شبکه ایفا می‌نمایند و در تلاش هستند تا جایگاه خود را به‌عنوان مرجع همکاری‌های مشترک تثبیت نمایند. از طرف دیگر تمایل به توسعه مشارکت در دفاتر دارای مجوز ب و ب و پ به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از سایر اعضای شبکه است. بر اساس یافته‌های تحقیق پیشنهاد می‌شود که جهت توانمندسازی انجمن صنفی دفاتر خدمات گردشگری، برای نقش مدیریت و راهبری شبکه از دفاتر باسابقه با مرکزیت درجه ورودی بالاتر و جهت ایجاد هماهنگی و تقویت انسجام شبکه از دفاتر جوان تر با درجه مرکزیت بینابینی بالا استفاده شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/2/12 | پذیرش: 1403/8/1 | انتشار: 1403/8/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Geography and Tourism Planning quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb