دوره 1، شماره 1 - ( 4-1403 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari M, Rahmati P. Analyzing the desirability of halal tourism indicators with emphasis on Iranian-Islamic hospitality. Geography and Tourism Planning 2024; 1 (1) : 4
URL: http://gtp.khu.ac.ir/article-1-36-fa.html
حیدری محمدتقی، رحمتی پروین. تحلیل مطلوبیت شاخص‌های گردشگری حلال با تاکید بر میهمان نوازی ایرانی - اسلامی. جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری. 1403; 1 (1)

URL: http://gtp.khu.ac.ir/article-1-36-fa.html


1- دانشیار گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. ، mt.heydari@znu.ac.ir
2- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (69 مشاهده)
ایران تنها کشور اسلامی است که همه اصولی دینی در آن رعایت می‌شود و بر اساس قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی و نیز فرهنگ و عرف اسلامی حاکم بر فضای عمومی کشور، متعهد به رعایت اصول، قوانین و ضوابط اسلامی است. با این رویکرد نوشتار حاضر به سهم خود کوشید گردشگری حلال در اقامتگاه‌های بوم‌گردی با تاکید بر مهمان‌نوازی ایرانی – اسلامی را مورد توجه قرار دهد و شکاف ذهنی نوشتار حاضر آغاز راهی است در پاسخ به این مساله که تحت چه شرایطی و با چه سازوکارهایی گردشگری حلال در ایران با داشتن ظرفیت‌های غنی مسئله‌مند شده است؟ در این راستا با توچه به کاربردی بودن هدف تحقیق در چارچوب «راهبرد قیاسی» و در اختیار ۳۸۴ نفر به صورت نمونه‌گیری غیراحتمالی و هدف‌مند قرار گرفت. تحلیل داده‌ها نیز با بهره‌گیری از نرم‌افزار آماری (spss) و تحلیل ماتریس همبستگی و کروسکال والیس انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد شاخص کیفیت فرایند گردشگری با ضریب (۱۶.۶۰۱ =t) و شاخص منابع زیرساختی (۱۵.۸۶۸ =t) از بین شاخص‌های تحقیق بیشترین امتیاز را کسب کرده و می‌تواند به عنوان زیربنای کلیدی گردشگری حلال مورد توجه قرار گیرد. در مقابل هوشمندسازی و زمینه تقاضا برای گردشگری حلال ایران منفی بوده و نتوانسته است جایگاه خود را در گردشگری حلال به‌دست آورد. عمق‌بخشی و تسهیل‌بخشی آگاهی بر گردشگران و از سویی توجه به اعتقادات و عواطف گردشگران دو پیشران اصلی در منابع زیرساختی هستند که باید مورد برنامه‌ریزی آینده‌پژوهان گردشگری حلال باشد، زیرا آینده، درست به همان اندازه گذشته بر زمان حال تأثیر دارد.
شماره‌ی مقاله: 4
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/9/22 | پذیرش: 1403/11/4 | انتشار: 1403/11/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Geography and Tourism Planning quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb